Ont i ryggen?

Att ha just ont i ryggen kan ha många olika bakomliggande orsaker till grund men vanliga orsaker till ryggvärk är muskelspänningar och stelhet i nacken och ryggen, rörelsedysfunktioner (”låsningar”) i ryggraden, ryggskott, ischias och diskbråck. Det finns dock flera åtgärder som du kan vidta för att stärka ryggen och minska risken för att få ont i ryggen:

Träna regelbundet för att hålla bålmuskulaturen i form. Naprapaterna i Stockholm kan hjälpa dig med att utforma ett individanpassat träningsprogram för just Dig samt hjälpa dig att utveckla rätt teknik för att undvika att belasta ryggen i vardagssituationer. Såsom vid fysiskt arbete, bilkörning eller kontorsjobb.

  • Ryggen är starkast när dess normala kurvatur bibehålls (dvs. då den hålls rak och så lång som möjligt), därför ska du försöka hålla ryggen rak och lång när du lyfter tunga föremål och böja knäna i stället för ryggen när du sträcker dig nedåt. Detta får också till följd att det är lår- och sätesmusklerna, som är mycket starkare, som bär upp föremålets vikt.

Får du ändå ont i ryggen kommer du att vilja bli av med smärtan så snart som möjligt. Naprapaterna i Stockholm garanterar snabba akuttider. Här är några tips på självhjälpande åtgärder om du fått ont i ryggen och väntar på behandling:

  • Det är viktigt att hålla sig i rörelse så mycket som möjligt. Om du får mer ont i ryggen när du exempelvis spelar golf bör du givetvis göra ett uppehåll under några dagar. Men får du inte mer ont när du spelar golf finns det ingen anledning att sluta. Det du dock bör tänka på är att undvika  att undvika häftiga rörelser med ryggen.
  • Enligt viss studier kan djup sömn hjälpa till att slappna av ryggmusklerna och påskynda återhämtningen.

Vi hjälper dig att hitta orsaken till varför just Du har ont i ryggen och därifrån utgår vi från en behandlingsplan där både terapeuten och patienten är delaktiga i rehabiliteringen. Välkommen att boka tid på telefonnummer 08-615 2829 alt. www.helheten-harmoni.se

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *